Zháňate vitamíny na mozog? Zamerajte sa radšej na omega-3!

S vekom začína väčšina ľudí pozorovať, že už si toho nepamätajú toľko ako kedysi, alebo že už nedokážu pohotovo reagovať. Patríte medzi nich? A hľadáte kvôli tomu vitamíny na mozog? Poradíme vám náš tip: radšej sa zamerajte na omega-3.

Zháňate vitamíny na mozog? Zamerajte sa radšej na omega-3!

Čo sú omega-3?

Omega-3 mastné kyseliny poznáme už veľmi dlho. Ide o súčasť zdravých tukov. Sú to látky, ktoré blahodarne pôsobia na vývoj mozgu a nervovej sústavy, na srdce i na náš zrak. Mnoho ľudí má však omega-3 nedostatok – a to najmä preto, že ich hlavným zdrojom sú ryby a rybí tuk, ktoré sa u nás konzumujú v malej miere. Aby sme pokryli odporúčané množstvo omega-3, mali by sme ryby jesť  3-krát týždenne. Alebo užívať rybí tuk. 

Prečo sú omega-3 také dobré na mozog?

Podporujú ho už od samotného začiatku nášho bytia. Už v mamičkinom brušku, kedy vzniká mozog ako orgán, sú potrebné omega-3. Veľkú úlohu zohrávajú v ranom detstve, kedy sa mozog vyvíja veľkou rýchlosťou. V dospelosti však máme trochu iné potreby – udržať si kognitívne funkcie mozgu a pokiaľ je to možné, mať stále dobrú pamäť a schopnosť sústrediť sa.

Práve v tom nám pomáhajú omega-3. A pretože si ich telo samo nevytvára, skôr než na vitamíny na mozog by sme sa mali zamerať na príjem týchto mastných kyselín.

Odkiaľ omega-3 získavať?

Ako sme už spomenuli, hlavne z rýb. To je však pro mnohých z nás komplikované – pre niekoho sú ryby cenovo nedostupné, iným skrátka nechutia.

Existujú aj rastlinné zdroje omega-3. Je to napríklad repkový olej, rôzne semienka a orechy. Týchto potravín by sme však museli zjesť obrovské množstvo a, bohužiaľ, rastlinné omega-3 sa v organizme aj horšie vstrebávajú. 

Pohodlným riešením je užívať omega-3 v kapsulách. Jednoducho sa prehĺtajú, sú vždy po ruke a nemajú žiadnu pachuť. Omega-3 určite vyskúšajte! Vitamíny na mozog totiž žiadne veľké účinky nemajú. Vo svojej podstate nášmu telu prospievajú úplne inak a hoci sú veľmi zdravé, zlepšenie pamäti sa od nich nedá úplne očakávať. Omega-3 majú oproti vitamínom na mozog vedecky podložené účinky!
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Najpredávanejšie omega v SR
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte OmegaMarine PREMIUM ZADARMO*

*platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár