Poklad plný omega 3: rybí olej účinky rozhodne nezaprie

Hľadáte prírodný výživový doplnok, ktorý je naozaj spoľahlivý? Potom by ste mali vyskúšať omega-3 rybí olej s účinkami na srdce, mozog a zrak. Prečítajte si viac!

Poklad plný omega 3: rybí olej účinky rozhodne nezaprie

Rybí tuk je najväčší zdroj omega-3 mastných kyselín

Mastné kyseliny omega-3 nájdeme ako v rastlinných, tak aj v živočíšnych potravinách. Lenže je medzi nimi rozdiel: omega-3 rastlinného pôvodu sa v našom organizme vstrebú len z malej časti. Navyše ide o oleje, ako napr. repkový, či orechy, ktorých nedokážeme každý deň zjesť adekvátne množstvo. 

Zamerajme sa preto na omega-3 živočíšneho pôvodu. Tu kraľujú ryby a rybí olej. V nich obsiahnuté omega-3 sa v tele využívajú takmer bez zvyšku, a čo viac, vďaka rybiemu oleju dopĺňame tiež taký potrebný vitamín D na podporu imunity.

Srdce, mozog, zrak a imunita

S týmto všetkým nám rybí olej pomôže. Omega-3 kyseliny v ňom obsiahnuté môžeme špecifikovať ako jednotlivé kyseliny EPA a DHA. Kyselina EPA je známa pre podporu srdca, kyselina DHA sa podieľa na vývoji a správnom fungovaní mozgu a nervového systému. Omega-3 majú preukázateľne pozitívny vplyv aj na naše oči. 

Problém je v tom, že rýb jeme veľmi málo, a tak má väčšina populácie nedostatok omega-3 kyselín. Riešením môže byť rybí tuk.

Kto by mal omega-3 dopĺňať?

Prakticky každý. Málokto totiž dokáže zjesť 2-3 porcie morských rýb týždenne. To je množstvo, ktoré zodpovedá odporúčanému príjmu omega-3 kyselín. Preto je dobré užívať omega-3 rybí olej s účinkami na naše zdravie.

Omega-3 sa hodí aj pre deti, pre nich je však dobré nájsť napr. produkt s príchuťou. Dospelí a seniori môžu užívať rybí olej v kapsulách denne a dlhodobo. Všetkým však odporúčame nezabúdať zaraďovať ryby do bežného jedálnička!
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Najpredávanejšie omega v SR
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte OmegaMarine PREMIUM ZADARMO*

*platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár