Najkvalitnejší rybí olej – už ste mali tú česť skúsiť olej z lososa?

Rybí tuk bohatý na omega-3 kyseliny sa stáva stálicou našich domácností. Zákazníci si ho ale dôkladne vyberajú, a to je dobre. Ktorý je najkvalitnejší rybí olej, kto by sa mal naň zamerať a čo vieme o lososovom oleji?

Najkvalitnejší rybí olej – už ste mali tú česť skúsiť olej z lososa?

Rybí tuk zažíva renesanciu

Väčšina z nás ho pozná z detstva, keď sa hojne užíval na lyžici aj v detských kolektívoch alebo doma. Potom sa naň na čas zabudlo. Pred pár rokmi ale zažil veľký návrat a jeho obľuba stále rastie. Prečo tomu tak je?

Ten najkvalitnejší rybí olej:

  • Stará sa o naše srdce.
  • Je vynikajúci pre funkciu mozgu a nervovej sústavy.
  • Ak obsahuje vitamín D, podporuje imunitu.
  • Je vhodný pre deti a dospelých (je ale nutné zvoliť zodpovedajúci produkt).
  • A to všetko práve vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných kyselín omega-3.

Kto ocení rybí olej najviac?

Je skvelý pre každého! Nedostatok omega-3 má totiž väčšina z nás. Je to tým, že jeme málo rýb (dokonca máme jednu z najnižších spotrieb rýb v Európe). Ryby sú najhodnotnejším zdrojom mastných kyselín a ideálne by sme ich mali jesť 2–3× týždenne. Ak to z nejakého dôvodu nie je možné, skúste rybí olej. 

Omega-3 sa podieľajú na vývoji a funkcii srdca už od narodenia, respektíve už od prenatálneho vývoja. V tom čase sa naše najdôležitejšie orgány ešte len zakladajú a už vtedy je možné zaznamenať priaznivý vplyv mastných kyselín. Počas detstva, keď sa toho musíme veľa naučiť počas krátkeho času, pomáhajú omega-3 udržiavať kognitívne funkcie mozgu. 

Po celý život tiež čerpáme z benefitov mastných kyselín pre srdce a cievy. V neskoršom veku znova oceníme účinky kyseliny DHA na mozog a nervovú sústavu, pretože už predsa len potrebujeme podporiť pamäť alebo koncentráciu. Skrátka a dobre, najkvalitnejší rybí olej nám prospieva celý život. 

Olej z lososa je poklad

Zdrojov rybieho tuku je mnoho a dokonca existuje aj tzv. krillový olej, ktorý sa získava z drobných kôrovcov. My môžeme vrelo odporučiť olej z lososa. Má ideálny pomer kyselín EPA (pre zdravé srdce) a DHA (na mozog) a zároveň vynikajúcu vstrebateľnosť. Tým sa líši napr. od oleja z tresčej pečene. Lososový olej je získavaný z mäsa rýb žijúcich v studených nórskych vodách a jeho pôvod je 100 % dohľadateľný. 

A aký je vôbec najkvalitnejší rybí olej? Extra panenský olej z lososa! Ten je získaný do 75 minút od ulovenia ryby. Vďaka rýchlemu spracovaniu vyniká dokonalou čerstvosťou, vďaka ktorej si uchová maximum prospešných látok.
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Najpredávanejšie omega v SR
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...