Ako dlho užívať rybí olej - jednorazová záležitosť alebo dlhoročný priateľ?

Zaujíma vás, ako dlho treba užívať rybí olej? Má nejaké vedľajšie účinky, je vhodný pre všetky vekové skupiny? Tieto otázky sme rozobrali v našom článku.

Ako dlho užívať rybí olej - jednorazová záležitosť alebo dlhoročný priateľ?

Rybí olej ako súčasť našich jedálničkov

Rybí olej, na rozdiel od iných výživových doplnkov, by mal byť súčasťou nášho jedálnička dosť často. Viete prečo?  Rybí olej obsahuje potrebné omega-3 kyseliny a vitamín D.

Ideálne je zaradiť 2-3 porcie morských rýb týždenne, ale sami viete, že realita je pravdepodobne iná. Z tohto dôvodu sa kladie na rybí olej v podobe výživových doplnkov v posledných rokoch dôraz. Je totiž zrejmé, že z našich jedálničkov vo veľkej miere vymizli. 

zdroje mastných kyselín

Prečo je rybí olej taký dôležitý?

Rybí olej patrí ako jeden z mála medzi zdravé tuky. Účinky vravia samy za seba:

  • prispieva k zdravým kostiam a zubom, pretože obsahuje vitamín D,
  • obsahuje veľké množstvo vitamínu D, ktorý podporuje imunitný systém,
  • je dôležitý pre zrak,
  • vďaka omega-3 prospieva srdcu a cievam,
  • je dôležitý pre vývoj mozgu už od narodenia. 

Ako užívať rybí olej?

K ľahkému stráveniu je potrebné rybí olej užívať vždy s jedlom, alebo hneď po jedle, vtedy dochádza k zvýšenému vylučovaniu žlče a teda aj lepšiemu stráveniu oleja. Užitie jedla spolu s rybím olejom napomáha vstrebávaniu vitamínov rozpustných v tukoch nachádzajúcich sa v prijatej potrave (vitamíny A, D, E, K).

Je niekedy potrebné rybí olej prestať užívať?  

Rybí olej môžete, respektíve by ste mali užívať dlhodobo. Iba tak sa vám bude môcť odvďačiť vo svojej plnej sile. Priemerný Slovák konzumuje v priemere o 60 % menej rýb, než je priemer na človeka v Európskej únii. To je dôvod, prečo je dobrý nápad dopĺňať rybí tuk v kapsulách. Nie je treba s ním prestávať v podstate nikdy. Potrebuje ho každý človek, bez ohľadu na vek. Rybí tuk je prírodný produkt, je teda ideálny na dlhodobú konzumáciu, a prekážkou by mohla byť azda len alergia alebo špeciálne odporúčanie lekára.  

Vyberte si formu presne pre vás

Rybí olej sa už dávno nepodáva len v tekutej forme na lyžičku, ktorá kriví ústa.

Zvoliť si tiež môžete  aj formu kapsúl, ktoré stačí zapiť vodou. Vďaka želatínovému obalu žiadnu (pa)chuť neucítite. Kapsuly dostanete aj s ovocnou príchuťou pre deti.  

Naviac takéto kapsule bývajú doplnené ešte aj ďalšími vitamínmi alebo minerálmi. V prípade OmegaMarine PREMIUM napríklad vitamínom D, ktoré sa navzájom perfektne dopĺňajú. Pre našich najmenších môžete vyskúšať i hravé žuvacie pastilky v tvare rybiček, ktoré majú príjemnú ovocnú chuť a pochutia si na nich aj najmlsnejšie jazýčky. 
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Najpredávanejšie omega v SR
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte OmegaMarine PREMIUM ZADARMO*

*platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár