Prečo vaše srdce potrebuje omega-3 a existujú nejaké vitamíny na srdce a cievy?

Rozhodli ste sa urobiť niečo pre svoje srdce? Určite by ste nemali vynechať nenasýtené mastné kyseliny. V tomto článku sa o nich dozviete viac. A tiež o tom, či je možné užívať vitamíny na srdce a cievy.

Prečo vaše srdce potrebuje omega-3 a existujú nejaké vitamíny na srdce a cievy?

Srdce - najdôležitejší orgán nášho tela

Za minútu dokáže prečerpať všetku našu krv. Tento cyklus sa nikdy nezastaví, rozhodne sa nesmie zastaviť! Okysličená krv sa rozvádza po celom tele a odkysličená krv sa vracia späť, aby získala kyslík a dodala ho do orgánov. Srdce jednoducho nemôže odpočívať. Ale každý človek, ktorý myslí na jeho stav je odmenený.

Čo dokáže srdce? Napríklad generovať dostatok energie na pohon nákladného auta. Omega-3 dodávajú palivo nášmu srdcu. 

Najúčinnejšie zo všetkých sú omega-3

Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny sa podieľajú na vývoji srdca od samého začiatku jeho existencie. Neskôr majú priaznivý vplyv na činnosť srdca a podporujú aj mozog i zrak. Dá sa povedať, že omega-3 potrebujeme počas celého života. V strednom a vyššom veku ich však potrebujeme o niečo viac. 

Z omega-3 kyselín zohráva najväčšiu úlohu EPA, ktorá je zameraná na srdce a cievny systém viac ako jej sestra DHA (ktorá má väčší vplyv na mozog a nervový systém). Obe sú pre nás dobré. Avšak tí, ktorí hľadajú výživový doplnok pre srdce a cievy by mali v jeho zložení nájsť prevahu kyseliny EPA. Je oveľa hodnotnejší ako nižšie uvedené vitamíny na srdce a cievy. 

Ale kde získať omega-3?

V rybom tuku! To je ich najbohatší zdroj. Ideálne je konzumovať ryby 2-3-krát týždenne. Najlepšie sú tučné morské ryby – obsahujú väčšie množstvo omega-3 ako sladkovodné ryby. Ale všetky sú zdravé! 

zdroj rybieho tuku

Málokto však má ryby na tanieri tak často. Takýmto ľuďom odporúčame rybí olej – lososový olej. Ide o koncentrované omega-3 v kapsulách. Nemusíte sa obávať žiadneho rybieho zápachu, pretože obal želatínovej kapsuly ho bezpečne izoluje vo vnútri. Rybí olej je vhodný a dokonca sa odporúča na dlhodobú konzumáciu. Je to veľmi cenná živina pre srdce.

A čo vitamíny na srdce a cievy?

Vitamíny môžeme rozdeliť na rozpustné vo vode (B a C) a rozpustné v tukoch (A, D, E a K). Sú úplne odlišné od omega-3. Všetky sú potrebné pre srdce a cievy, ale pripomeňme si predovšetkým vitamín K. Má vplyv na zrážanie krvi a pomáha ukladať vápnik z krvného obehu do kostí. Vitamín K2 nie je možné ľahko získať z bežnej stravy, preto sa odporúča dopĺňať ho spolu s omega-3.

Pozor – Ľudia, ktorí majú problémy so srdcom alebo cievami, by sa mali o užívaní vitamínu K poradiť so svojím lekárom.
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Najpredávanejšie omega v SR
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...